Garage Goethals: Een traditie

Garage Goethals: Een traditie

Garage Goethals vindt haar ontstaan bij Michel Goethals uit Schuiferskapelle. Technisch aangelegd, stak hij zijn vrije tijd, na zijn dagtaak, in het verbouwen van auto’s. Herstellingen, het inbouwen van een nieuwe motor… Uitdagingen waar Michel zijn plezier in vond. In 1953 startte hij bij hem thuis, in de Biermanstraat in Schuiferskapelle, zijn eigen garage. Je kon er terecht voor alle merken, Michel wist met alles raad. Hij kreeg vier zonen, en vooral Eddy en Lionel bleken de liefde voor de (auto)techniek meegekregen te hebben met de papfles. Eddy bouwde zijn loopbaan uit bij Siemens , Lionel volgde garagetechnieken in Kortrijk.In het jaar 1963, hij was er amper 18, stapte Lionel mee in de garage. In 1970 specialiseerden ze zich in Vauxhall en later Seat.

In 1993 liet de familie Craeymeersch na een halve eeuw autoservice, haar garage in de Oude Bruggestraat 100 in Wingene over. Een Renault garage, een groot merk met naam en faam in binnen- en buitenland. De garage in Schuiferskapelle was te klein geworden en Lionel nam de handschoen op : hij werd Renaultverdeler in Wingene. Intussen was hij getrouwd met Annette Deruddere en vader van Davy, ook al gebeten door de automicrobe. Davy liep eveneens school in Kortrijk afdeling autotechniek. Hij is er 19 – anno 1998 - als hij gaat werken bij vader in de Renaultgarage. De eerste jaren zijn een goede leerschool, Davy doet kennis op en heeft ambitie. In 2011 neemt hij samen met vrouwtje Veronique de garage in Wingene over. Veronique staat in het onderwijs en samen hebben ze twee dochtertjes : Michelle en Florence.

Sinds 2008 is Davy niet alleen meer verdeler van Renault, maar ook van Dacia, dochteronderneming van Renault die degelijke low budget wagens aanbiedt. In het millenniumjaar pakt Garage Renault Wingene uit met een nieuwe toonzaal en wordt voorzien in een ruimere parking voor de klanten. Trouwe werknemer Frans Dekeyzer moest wegens gezondheidsproblemen in 2006 het werk in de garage staken, hij werd opgevolgd door Lode Missiaen uit Tielt die net als de patron klantvriendelijkhied hoog in zijn devies draagt. In 2014 kwam werknemer Bjorn Vermeulen het team versterken. Je vindt ook Davy altijd in de garage. Hij houdt het het liefst kleinschalig, onderhoudt graag een band met de klanten zodat hij kan zorgen voor persoonlijk advies en service. Een menselijke aanpak, ook als het om een auto gaat. Zo blijven ze alle twee tevreden : de garage én de klant.